Boost din kampagne med dynamiske bannere

Har du oplevet, at din bannerannonce forsvinder i mængden og ikke opnår de mange klik, som du forventede? Fortvivl ej. Inden du smider banneret i ringen, er der nemlig en vej til at lykkes – det handler om at gøre det dynamisk.

 

Du har sikkert hørt det før; du har kun tre sekunder til at fange brugerens opmærksomhed. Tre sekunder. Det stiller store krav til, at dit content er interessant og kreativt. Især fordi, at konkurrencen mildest talt er enorm.

 

Mange er blevet bannertrætte og filtrerer helt automatisk de tusindvis af reklameindtryk fra på daglig basis uden at tænke over det. Alligevel er markedet for onlinereklamer i vækst, og det digitale annoncemarked er stadig en rentabel forretning for mange annoncører ifølge AdTech-udbyderen Adello.

 

Det store spørgsmål er derfor, hvordan du skiller dig ud og bryder igennem den digitale lydmur, så dit budskab ikke drukner i mængden, men vinder målgruppens opmærksomhed. Vejen derhen kan være vidt forskellig, men det er netop her, dynamiske banners bliver interessante.

Dine kreativer er midlet til målet

Den statiske bannerannonce er det simple design, hvor din annoncetekst og CTA akkompagneres med et billede eller en grafik.

 

Den dynamiske bannerannonce, der af nogle også kaldes animerede bannere, kan både udformes som video, grafiske elementer i bevægelse eller ligefrem bestå af interaktive funktioner, hvor brugeren interagerer direkte med bannerannoncen uden at forlade mediet eller platformen. At det dynamiske banner bevæger sig og i visse tilfælde er muligt at interagere med, øger sandsynligheden for at skabe blikfang og vække interesse.

 

Man kan sige, at det dynamiske banner er en hybrid mellem det klassiske banner og en videoannonce.

Mikrokonverteringer og delmål

Alle annoncer har ultimativt det samme formål – at skabe salg. Men afhængigt af branche og produkt kan der være brug for mange touchpoints, før kunderejsen reelt resulterer i et køb. Og jo mere komplekst et produkt er, desto længere er beslutningsprocessen og dermed kunderejsen også. Der er selvklart forskel på at sælge sneaks til forbrugere og it-sikkerhedssystemer til virksomheder.

 

Derfor er kommunikationsfolk som mig rigtig glade for kampagnedelmål, som måler på performance ift. om brugeren klikker sig ind på landing pagen (click through rate / CTR), downloader gated content mod ”betaling” af sin e-mail (en såkaldt mikrokonvertering / lead) eller foretager et direkte køb.

 

Hvis vi tager klikraten som eksempel, så handler det hverken om antal klik eller eksponeringer i sig selv, men derimod om fordelingen herimellem, altså mængden af klik i forhold til eksponeringer (CTR).

 

Som kommunikationsbureau har vi været nysgerrige efter at afprøve, hvordan dynamiske banners kan sætte skub i CTR’en, og et af vores seneste resultater var overraskende.

13 gange højere CTR

Vi kørte programmatisk annoncering med to dynamiske bannere og et ad spend på 42.000 kr. Kampagnen opnåede en CTR på 1,62 procent, altså 13 gange højere end landsgennemsnittet, som ifølge Danske Medier ligger på 0,1-0,2 procent. Taget i betragtning at det samtidig var en B2B-kampagne med et meget komplekst produkt og en meget snæver målgruppe, hvor annoncen endda var udformet på engelsk, gør det kun mere overraskende.

 

Vi har også kørt en B2C-kampagne med dynamiske bannere, hvor selve den kreative udformning og budgettet var anderledes, mens resultatet stadig overgik vores forecast by far. Denne kampagne havde et langt mindre ad spend på 12.000 kr. og opnåede en CTR på 3,61 procent, hvilket er 18 gange højere end det førnævnte landsgennemsnit. Kampagnen var ligeledes henvendt til en snæver målgruppe, hvor de dynamiske banners performede langt bedre end forventet.

 

Dette er blot to eksempler, og det er klart, at dine kreativer ikke alene gør arbejdet. Der er mange faktorer i spil så som dit budget, dit budskab, målgruppe og kampagnetype. Men dine kreativer er et bærende element, og vores erfaring med dynamiske banners vidner om, at de er yderst effektive og performer godt.

 

Vi har dog stadig til gode at lave deciderede A/B splittests på performance mellem et statisk og et dynamisk banner, men det kunne bestemt være interessant.

Fordelene ved dynamiske bannere

Brug disse fordele som argument næste gang du skal overbevise din chef eller kollega om at lave et dynamisk banner:

 

• Skaber blikfang
• Gode til at fastholde brugeren
• Øger chancen for at optimere din CTR
• Giver mulighed for at skabe interaktion
• Giver flere kreative friheder til at formidle jeres budskab

 

Nu er spørgsmålet bare, hvordan dit dynamiske banner skal se ud?

__________

Læs også:

→ Kom i gang med annoncering på LinkedIn

 

→ Facebook er da ikke for B2B-virksomheder?