Video virker – på én betingelse


Skab forbindelser til professionelle inden for dit fag og styrk dit netværk – det var den opgave, LinkedIn oprindeligt skulle løse. Og i dag bruger de fleste virksomheder da også LinkedIn til den meget beslægtede opgave: Rekruttering. Men LinkedIn kan meget mere end nye stillingsopslag og (kedelige) opslag om virksomheden.

 

LinkedIn er mulighedernes land, når det kommer til at skille sig ud som virksomhed. Godt indhold, der informerer, underholder, beriger og giver et mindre poleret kig ind bag kulissen, hitter.

 

Men hvad er godt indhold?

Godt indhold vækker følelser hos dine følgere. Glæde, overraskelse, undren, smil, latter, interesse, nysgerrighed, genkendelse, varme. Følgerne vil have ny og relevant viden, men hvis de samtidig bliver underholdt, og der bliver rusket op i deres følelser, så er effekten bare meget større.

 

Og der er ingen tvivl om, at det gode og brugerrelevante indhold vinder kampen om opmærksomheden i det lange løb. Uden godt indhold vil dine følgere falde fra, din virksomhed vil hurtigt blive glemt, og det vil i praksis betyde, at du ikke får synderlig værdi ud af din indsats på LinkedIn.

 

Video vinder – også på LinkedIn

Godt indhold kan serveres på mange måder, og en af dem er gennem video. Video på sociale medier er en sikker vinder, som flere og flere virksomheder har taget til sig, og med god grund. 73 procent af de virksomheder, der har video som en integreret del af deres virksomhedskommunikation, oplever en positiv effekt på deres ROI.

 

Video er altså et hit på sociale medier. Og her vil brugerne ikke nødvendigvis have TV-kvalitet, de vil heller ikke have hjemmevideo, men en god blanding af det bedste fra begge verdener. En blanding, som fungerer, når indholdet er autentisk, godt klippet, har grafiske effekter og er i øjenhøjde med målgruppen.

 

Med et indbydende format er videoer meget delevenlige på sociale medier – også på LinkedIn. Og de giver både eksponering, engagement og ikke mindst nye følgere, som kan blive potentielle nye medarbejdere eller nye kunder.

 

Giver video på LinkedIn traditionelle opslag baghjul?

Lad mig give et eksempel fra virkeligheden. I løbet af december har min arbejdsplads’ (Morsing) følgere kunne se husets kommunikationskonsulenter og -rådgivere give den gas foran kameraet i en digital videojulekalender med en ny låge hver dag.

 

Det primære formål var at dele faglige tips og tricks og sætte ansigt på bureauet for at udbrede kendskabet til Morsing og vores ydelser. Men bag kulissen ville vi også gerne teste det håndholdte videoformats gang på LinkedIn. Og hvis vi ser på de kolde fakta, er det et eksperiment, der i den grad er lykkedes.

 

Man skal ikke kimse af dominoeffekten. For hver gang nogen engagerer sig med dit indhold på LinkedIn, spreder indholdet sig som ringe i vandet. Det kan vi se resultatet af med vores videojulekalender. Ved at dedikere en ny videolåge til virksomhedssiden hver eneste dag i december, har vi formået at fordoble antallet af følgere, og julekalenderen har resulteret i en øget interesse fra både nye kunder og kollegaer.

 

Las os tage nogle eksempler

De videoer, der har givet de bedste resultater i Morsings julekalender, er dem, der er mest kreative og dynamiske. Fx har låge 13 om PR-måling, hvor der bliver papirklippet og illustreret pointer visuelt, fået 4.665 visninger, 95 klik, 25 sociale handlinger og en engagementsrate på 2,57 procent.

 

Låge 21, hvor vi presser citronen som et kreativt symbol på en bred PR-indsats og i øvrigt fremhæver pointerne med grafik, har fået 4.757 visninger, 62 klik, 22 sociale handlinger og en engagementsrate på 1,77 procent.

 

Til sammenligning har låge 23, som hverken indeholder grafik eller andre kreative effekter, kun fået 1.212 visninger, 16 klik, 7 sociale handlinger og en engagementsrate på 1,9 procent.

 

Det siger noget om, hvor vigtigt det er, at videoer på LinkedIn er dynamiske og inddrager grafik, tekst og fysiske elementer fremfor udelukkende at vise talking heads.

 

Stay connected

Der er ingen tvivl om, at videokommunikation virker på LinkedIn. Det handler nemlig om at skille sig ud i nyhedsstrømmen med personligt nærvær og god kommunikation, og her fanger visuelle elementer som video brugernes opmærksomhed langt mere effektivt end tekst.

 

Når det er sagt, så er der ingen tvivl om, at vi kan tage Morsings videokommunikation til nye højder. Vi lærer og udvikler os hele tiden, og hvis man ikke tør kaste sig ud i nye udfordringer, så blokerer man sin udvikling. Fremover kunne vi fx udfordre videoformatet ved at invitere kunder og partnere til at være med. Eller kaste os ud i reportagevideoer, der tager vores følgere med ud af huset på kundebesøg.

 

Eksperimentet har uden tvivl været en succes, og med en stigning i antal følgere i løbet af december på 100 procent fortsætter vi med at producere brugerrelevant videoindhold, der inviterer vores følgere med indenfor og giver dem ny viden. Om vi kaster os ud i en videojulekalender igen til december vil tiden vise – stay connected.